vin. iul. 10th, 2020

Patru semne ale accidentului vascular cerebral

2 min read
Patru semne ale accidentului vascular cerebral

Patru semne ale accidentului vascular cerebral

loading...

Accidentul vascular cerebral apare când aportul de sânge este întrerupt într-o parte a creierului. Practic, un AVC privează țesutul cerebral de oxigen și nutrienți, motiv pentru care celulele creierului mor în câteva minute. În acel moment, apar simptome în părțile corpului controlate de aceste celule. Simptomele sunt diferite tocmai pt a accidentul vascular poate afecta diverse zone ale creierului. Există două tipuri de accident vascular cerebral: ischemice si hemoragice.

Dacă bănuiți că aveți un accident vascular cerebral sau observați că o persoană din apropiere manifestă simptomele, sunați la 112. Nu conduceți și nu mergeți cu altcineva către spital. Așteptați ambulanța pentru ca personalul medical să înceapă. tratamentul de salvare pe calea spre camera de urgență. În timpul unui accident vascular cerebral, fiecare minut contează. În 60 de secunde, creierul uman pierde aproape 2 milioane de celule.

De aceea, recuperarea după un accident vascular durează mulți ani. Intervenția trebuie să fie extrem de rapidă, de aceea e bine să nu ignorăm semnele accidentului vascular cerebral!

loading...

Probleme de vedere și dureri de cap

Bineînțeles, nu orice durere de cap e semn de AVC. 60% din populația planetei se confruntă cu dureri de cap obișnuite. Însă dacă de obicei nu te confrunți cu migrene, ai grijă că o durere de cap neașteptată, nu ezita să mergi la medic. De asemenea, dacă simți că ți se încetoșează privirea și ți se dublează vederea, se poate să suferi de un atac vascular.

Tulburari de vorbire

Este grav dacă deodată nu mai poți articula cuvintele cum trebuie și simți că buzele nu te mai ascultă.

Pierderea coordonarii

Dacă nu ai băut alcool sau nu ai luat medicamente cu astfel de efecte, amețeala bruscă și pierderea coordonării sunt semne clar că trebuie să chemi o ambulanță!

Uiți lucruri

Când vezi că în ultima vreme ai uitat cam des diverse lucruri, poți merge să faci un control. Prevenția e cel mai bun medicament!

Sănătate!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.