joi. aug. 13th, 2020

Mierea de albine, un miracol pentru sănătate!

2 min read
loading...

Conține antioxidanți, aminoacizi, vitaminele A, C, D, K și câteva din complexul B. Mierea de albine mai conține calciu, fosfos, potasiu, magneziu și bioflavonoizi. Mirea nu are doar calități nutritive, ci și o puternică acțiune terapeutică. E un adevărat  miracol pentru sănătate. Poți folosi mierea în afecțiuni digestive, hepato-biliare, cardiovasculare, respiratorii. Și-a dovedit eficiența și în cazul afecțiunilor sistemului nervos, ale aparatului urinar, în boli ne nutriție și infecțioase. Mierea de albine stimulează digestia și metabolismul. De asemenea, reglează activitatea glandelor producătoare de hormoni.

Uite cum poți folosi mierea pentru sănătatea ta!

Pentru detoxifiere. Mierea de albine te ajută să scapi rapid de toxinele din organism.  Fortifică imunitatea şi energizează, având și un puternic efect anti-îmbătrânire.

loading...


Pentru înlocuirea zahărului. Reduci riscul de diabet, tratezi insomnia și epuizarea psihică. De asemenea, scapi de carii, datorită efectului antibacterian. Trebuie doar să renunți la zahărul nociv și să consumi miere. 

Pentru a scăpa de constipație. Mierea favorizează tranzitul instestinal. Te ajută și dacă ai probleme cu refluxul gastroesofagian, calmând tractul digestiv. Enzimele din miera vindecă rănile produse de sucul gastric și previn refluxul acid.

Pentru femei, mierea întârzie apariția menopauzei

Pentru a înlocui antibioticele. Poți înlocui medicamentele cu miere și propolis, care au proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, exact ca antibioticele!

Pentru beneficii externe: răni, arsuri, zgârieturi, acnee, piele uscata, riduri. Mierea are proprietăți antibacteriene, lasă pielea catifelată și curată. 

Valorile nutritionale ale mierii:


  • 100 de grame de miere au 335 de calorii și contin:

  • 0,4% proteine (printre care 12 aminoacizi cum ar fi: leucina, alanina, metionina)

  • 81,3% zaharuri (fructoza; glucoza; zaharoza; maltoza si alte dizaharide)

  • 3,01%  vitamine (B1, B2, B6, C, PP) 

  • 15% apa

  • 0,2% substante minerale (calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu, sulf)


in proportie de 0,09% se mai gasesc amestecuri de: acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenti, hormoni, antioxidanti, factori antibiotici, urme de polen.


Contraindicațiile mierii

Pacienții care suferă de obezitate, diabet zaharat, tulburari glicoregulatorii, insuficienta pancreatica trebuie să evide consumi de miere. De asemenea, mierea poate provoca alergiii. Nici copiii sub un an nu au voie sa consume miere pentru că este o sursa potentiala de spori de clostridium botulinum, ce pot declanșa botulism infantil.

loading...
Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.